Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Lansare de carte și concerte la Filarmonica „Dinu Lipatti”
Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare  - Luni, 29 Septembrie 2014

În această săptămâna, Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare organizează patru evenimente, o lansare de carte și trei concerte.

Marți, 30 septembrie, de la ora 18.00, în holul filarmonicii va avea loc lansarea cărții „Ștefan Ruha – O viață în constelația viorii” , autor dr. Mirela Capătă. Lansarea se va face în prezența editorului prof. Gavril Țărmure.

Odată cu încheierea acestui eveniment, sătmărenii se vor muta în Sala Filarmonicii unde va avea loc un concert In memoriam Ștefan Ruha Istvan, zece ani de la moartea maestrului. Dirijor – Cristian Brâncuși, soliști – Andrei Agoston – vioară și Rudolf Fatyol – vioară.

Seria concertelor din această săptămână se continuă joi, 2 octombrie, de la ora 19.00 la Catedrala Romano-Catolică unde va avea loc un concert de orgă susținut de dr. Varga Laszlo din Ungaria. În program Bach – Fantasia et Fuga in a BWV 561, Bach – O Lamm Gottes, unschuldig, Scheidt – Bergamasca, Franck – h-moll koral și Karl Holler – Choral-Passacaglia.

Concertul care încheie această săptămână va avea loc sâmbătă, 4 octombrie, de la ora 18.30 la Biserica Greco – Catolică Sf. Petru și Pavel Satu Mare unde 100 de coriști din Germania, alături de simfonicul sătmărean, vor susține un concert vocal – simfonic extraordinar dirijat de maestrul Franz Lamprecht, iar solistă va fi Desiree Brodka – soprană.

1324 vizite
Distribuie pe